KK Napredak JKP Aleksinac

unnamedEkipa Napretka Metalka Majur dočekuje Hercegovac iz Gajdobre, tim koji je najviše pokazao u A grupi u dosadašnjem toku prvenstva Druge muške lige Srbije. Aleksinački tim će na ovom meču moći da računa na novog igrača u reketu.

Duel dva tima pre nešto više od mesec dana pripao je Hercegovcu, koji je ubedljivo slavio na meču u Gajdobri. Hercegovac ima trenutni učinak od 7 pobeda i dva poraza i time zauzima prvu poziciju na tabeli grupe A. Napredak, sa druge strane, ima 3 pobede i 6 poraza, ali meč u subotu dočekuje u lepom raspoloženju, nakon velike pobede nad Konstantinom u Nišu.

Tim Slaviše Bogavca za ovaj susret biće pojačan Lazarom Nekićem. Mladi centar je potpisao ugovor sa Napretkom do kraja sezone. U svojoj dosadašnjoj karijeri nastupao je za mlađe kategorije Partizana i Zemuna, a potom i studirao na američkom ”Lojola Merimont” univerzitetu. Nekić je rođen 1999. godine u Beogradu. Visok je 212 centimetara i igra na poziciji centra.

Utakmica između Napretka i Hercegovca igra se u subotu u aleksinačkoj Hali sportova. Početak meča zakazan je za 19 sati.