KK Napredak JKP Aleksinac

Vlada Republike Srbije donela je Uredbu o pružanju pomoći sportskim organizacijama, koje se nalaze u otežanim ekonomskim uslovima izazvanim pandemijom Covid-19. Pomenuta Uredba uključuje finansijsku pomoć i košarkaškim klubovima, među kojima je i aleksinački Napredak JKP.

– Pomoć koju smo dobili od Vlade Republike Srbije i domaćeg Saveza stigla je u pravom trenutku. Kao što je već svima dobro poznato, klubovi se nalaze u teškoj materijalnoj situaciji, koja je i pre pandemije već bila dovoljno komplikovana. Ako na sve to još dodate i da je Napredak klub sa najmanjim budžetom koji se takmiči u najvišem košarkaškom rangu, izlišno je govoriti koliko nam je ova pomoć značajna – ističe Nenad Stojković, predsednik KK Napredak.

Stojković još jednom napominje da će pristigla finansijska sredstva olakšati funkcionisanje kluba u narednom periodu i podseća javnost kroz šta je sve Napredak prošao u poslednjih nekoliko godina:

– Pre tri godine zatekli smo klub koji je bio pred samim gašenjem. Uspeli smo da ga spasimo najgoreg scenarija i, štaviše, napravimo istorijsku senzaciju i klub uvedemo u Košarkašku ligu Srbije, najelitniji rang takmičenja u našoj zemlji. Napredak je danas klub kojim se ponosi cela aleksinačka opština. Pomoć koju nam je dodelila Vlada, Savez i Ministarstvo omladine i sporta, takođe je potvrda da radimo pravu stvar za klub i košarku.

Realizacija pomoći Vlade Republike Srbije ostvarena je  preko Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije i Košarkaškog saveza Srbije.

Autor: Marko Radić